Competitie

Rood, oranje en groen
De competitie Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Drie kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Rood
In deze eerste fase maken kinderen t/m 7 jaar kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in rood of oranje willen spelen. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Er wordt op 11 zondagochtenden gespeeld, verdeeld over meerdere maanden van het jaar.

Oranje
In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). De wedstrijden worden wat langer. Er wordt op 11 zondagochtenden gespeeld, verdeeld over meerdere maanden van het jaar.

Groen
Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan. Voor Groene spelers is er een voorjaars- en najaarscompetitie. De Groene competitie vindt plaats op de woensdagmiddag.

Geel
Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen.


Kijk voor meer informatie over de jeugdcompetitie op www.tenniskids.nl. Voor vragen kun je ook terecht bij Monique Stultjens (robertenmonique@home.nl) en Wendy Hendrikx (wendy.hendrikx76@gmail.com). 

 

Data en indeling 2016:
Rood competitie spelers: Liese Courtens, Pamir Kiliçli, Isis Vink, Roan Hendrikx

Data Thuis-Uit
6 maart 2016 Thuis
20 maart 2016 TC Maarheeze
3 april 2016 NTC 72 Nederweert
24 april 2016 TV Tell Ell
22 mei 2016 Thuis
12 juni 2016 TC Rulec Heythuysen
26 juni 2016 TV Napoleon Haelen

Oranje competitie spelers: Quint Thiessen, Laura Oosterhuis, Alexander Warmerdam

Data Thuis-Uit
6 maart 2016 TC Boshoven
20 maart 2016 NTC 72 Nederweert
3 april 2016 TC Eynderveld Nederweert-Eind
24 april 2016 TC Weert-Oost
22 mei 2016 TV Wessem
12 juni 2016 Thuis
26 juni 2016 TC Rulec Heythuysen