Corona-update: kantine weer open - plan je bardienst in

02 juni 2021


Het kabinet heeft weer versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Heel fijn, want dat betekent dat er vanaf 5 juni  weer meer mag, ook bij het tennissen. Als bestuur hebben we ons plan van aanpak voor corona hierop aangepast. De belangrijkste veranderingen zijn:
  • Naast de terrassen mag nu ook de kantine open, en nu tot 22.00 uur. Zowel binnen als buiten mag je met maximaal 4 personen aan een tafel zitten op 1,5 meter afstand van elkaar (tenzij je uit hetzelfde huishouden komt). Er zijn alleen zitplaatsen, blijven staan op het terras of in de kantine mag niet. En ook de barkrukken blijven nog buiten gebruik. Binnen is het verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder om een mondkapje te dragen als je loopt. Alleen als je getennist hebt, mag je van kantine en terras gebruik maken, want publiek is nog niet toegestaan.
  • De kleedkamers en douches gaan weer open. Op onze club zal dat vanaf 7 juni zijn, omdat onze vrijwilligers niet eerder in gelegenheid zijn ze in orde te hebben (legionella controle).
  • Op de baan hoeven volwassenen van 18 jaar en ouder geen 1,5 meter afstand meer te houden.
  • Voor de jeugd t/m 17 jaar zijn wedstrijden buiten de club weer toegestaan. De jeugdteams zijn inmiddels geïnformeerd over hun competitieschema.
Bardiensten inplannen
Om de kantine te kunnen openen, is het noodzakelijk dat er een bardienst is. Alle leden die volgens onze reglementen bardienst horen te doen, kunnen zich hiervoor aanmelden via de KNLTB ClubApp. Ga in het menu naar 'Club' en daarna naar 'Diensten'. Na je bardienst krijg je de bardienstvergoeding à €25 uitbetaald door de penningmeester.
 
Alarm
Sinds kort is de kantine voorzien van een alarm, omdat dit een vereiste is voor de verzekering. Als je aan de beurt bent voor bardienst, krijg je vooraf instructies over het uit- en inschakelen van het alarm.
 
Kaarten
Naar aanleiding van suggesties van de Kascommissie heeft het bestuur besloten te stoppen met de kaarten voor het betalen in de kantine. Er komen geen nieuwe kaarten meer in omloop. De kaarten die leden nog in bezit hebben, blijven geldig tot en met het einde van het jaar. Het afschaffen van de kaarten geeft het bestuur beter financieel inzicht en vermindert de administratieve last voor de vrijwilligers van de Barcommissie. Ter compensatie van het verdwijnen van de kaarten heeft het bestuur bij de Algemene Ledenvergadering aangegeven dat de kantineprijzen niet worden verhoogd dit jaar.
 
De Club Klust - 12 juni
Tot slot, we mogen weer meer op ons tennispark, dan is het fijn als het park en clubgebouw er weer pico bello uitzien. Op zaterdag 12 juni organiseert het bestuur de klusochtend 'De Club Klust'. We klussen van 9 tot ca. 12 uur. Kun je maar een uurtje helpen, ook dan ben je van harte welkom! Meld je aan via [email protected]. Dan weten wij wie er komt en zorgen we voor iets lekkers bij de koffie.
 
Voor vragen of opmerkingen kun je terecht bij het dagelijks bestuur (voorzitter Huub Bosch, penningmeester Roel Willems en secretaris Henrike Klein Ikkink). Of kijk op de website van de KNLTB met onder meer antwoorden op veelgestelde vragen: https://corona.knltb.nl/ 

Nieuwscategorieën