TC Weert Laddercompetitie 2021 ~ update

09 mei 2021


Helaas gaat de voorjaarscompetitie niet door dit jaar. Om toch een beetje een wedstrijd ritme te behouden, start vanaf donderdag 13 mei de TC Weert Laddercompetitie 2021. Je kunt je opgeven als dubbelkoppel via de KNLTB club App. 

Geef je snel op! En, spreek het rond.

Wat is een laddercompetitie?
De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar - volgens bepaalde regels - kunnen uitdagen tot een officiële tennispartij met als doel steeds hoger op de ''ladder'' te komen. Zodoende beklim of daal je op de ladder. De Laddercompetitie is enkel een competitie die uitsluitend gericht is op leden van de vereniging. Via de Laddercompetitie functionaliteit binnen KNLTB ClubApp kunnen alle leden meedoen aan de Clubladder. Je kunt in het dubbelspel andere clubleden uitdagen. Aan de hand van de resultaten kun je stijgen of dalen binnen de rangorde. Vervolgens zijn alle resultaten in te zien.

Hoe werkt het? 
De Laddercompetitie is een functie binnen de ClubApp, ga naar Spelen > Wedstrijden > Laddercompetitie. Hier zie je de laddercompetitie staan. Schrijf je hier met je partner in. 

Op 13 mei gaat de laddercompetitie van start, waarna je ingedeeld wordt op basis van speelsterkte. Nadat je jezelf inclusief partner hebt ingeschreven en de indeling is gemaakt op 13 mei, kun je aan de slag gaan met uitdagen. Dit kan tot 3 tredes boven jullie als koppel. Door op ‘uitdaging’ te klikken bij een koppel, kun je een bericht sturen en een voorgestelde datum van de competitie (het is mogelijk om meerdere opties te versturen). Zodra je zo’n uitdaging ontvangt, kun je zelf via de ClubApp deze accepteren door op ‘uitdaging details’ te klikken. Hier is het mogelijk om de uitdaging te accepteren, af te wijzen of om een andere datum/tijd voor te stellen. Na uitdagen dient de wedstrijd gespeeld te worden binnen 4 dagen.

Colin Bouwels

Nieuwscategorieën