TC Weert Laddercompetitie 2022

25 januari 2022


Na een succesvolle ladercompetitie in 2021 die helaas vroegtijdig onderbroken werd, gaan we dit jaar weer een nieuwe poging doen!

De laddercompetitie zal starten op 1 februari, dus schrijf je snel in als koppel en ga de uitdaging aan tegen je clubgenoten!

Inschrijven na 1 februari is ook nog mogelijk.

Mits de maatregelen het toelaten, zullen we een leuke slotactiviteit organiseren om te bepalen wie de ladderkampioen wordt. Meer informatie volgt nog.

Wat is een laddercompetitie?
De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar - volgens bepaalde regels - kunnen uitdagen tot een officiele tennispartij met als doel steeds hoger op de 'ladder' te komen. Zodoende beklim of daal je op de ladder. De laddercompetitie is enkel een competitie die uitsluitend gericht is op de leden van de vereniging. 

Via de laddercompetitie functionaliteit binnen KNLTB ClubApp kunnen alle leden meedoen aan de Clubladder. Je kunt in het dubbelspel andere clubleden uitdagen. Aan de hand van de resultaten kun je stijgen of dalen binnen de rangorde. Vervolgens zijn alle resultaten te zien. 

Hoe werkt het? 
De laddercompetitie is een functie binnen de ClubApp, ga naar Spelen > Wedstrijden > Laddercompetitie. Hier zie je de laddercompetitie staan. Schrijf je hier met je partner in. 
Op 1 februari gaat de laddercompetitie van start, waarna je ingedeeld wordt op basis van speelsterkte. Nadat je jezelf inclusief partner hebt ingeschreven en de indeling is gemaakt op 1 februari, kun je aan de slag gaan met uitdagen. Dit kan tot 3 ladders boven jullie als koppel. Door op 'uitdaging' te klikken bij een koppel, kun je een bericht sturen en een datum voorstellen (het is mogelijk om meerdere opties te versturen). 
Zodra je zo een uitdaging ontvangt, kun je zelf via de ClubApp deze accepteren door op 'uitdaging details' te klikken. Hier is het mogelijk om de uitdaging te accepteren, af te wijzen of om een andere datum/ tijd voor te stellen. Na uitdagen dient de wedstrijd gespeeld te worden binnen 5 dagen.

Colin Bouwels

Nieuwscategorieën