Tennisclub Weert wint bierprijs

22 mei 2024


Play Suspended, het door TC Weert gebrouwen blond bier, is door Untappd beoordeeld als het op één na beste blond bier van Nederland in 2023. De Untappd Community Award is een nieuwe bierprijs gebaseerd op de smaakbeleving van 11 miljoen bierdrinkers wereldwijd.

Het bier is in de zomer van 2023 gebrouwen om het 70-jarig bestaan van de tennisclub te vieren en werd gelanceerd op het altijd gezellige Scholt Energy Teamtoernooi.

Bestuurslid en brouwer Tim van Eijk is trots op de tweede plaats: “Het feit dat bierdrinkers het bier zo erg waarderen zien we als een groot compliment.”

Samenwerking met professionele bierbrouwers

Het bier is door vrijwilligers van de tennisclub gebrouwen op basis van een recept van Rudy Nordhausen (Brouwerij De Natte Gijt) bij de Brouwschuur. De tennisclub is blij met de goede samenwerking.

Zelf het bier proeven?

Het bier is nog steeds te krijgen in de kantine van TC Weert. Lekker koud om ter plekke te drinken of in een handige geschenkverpakking als cadeau voor bijvoorbeeld vaderdag of een verjaardag. Ook bij Wijnhuis Weert is het bier te koop.

Daarnaast is Play Suspended sinds kort verkrijgbaar bij Proeflokaal De Mouttoren. Op deze locatie lag vroeger de Wertha Bierbrouwerij en heeft later ook decennialang een tennishal gestaan. Met het schenken van Play Suspended komt de bier- en tennishistorie op deze locatie weer samen.

Opbrengst wordt geïnvesteerd in de club

TC Weert is volop bezig met investeren in de toekomst. Komend jaar worden de banen vernieuwd en wordt er ook gewerkt aan verduurzaming van de accommodatie aan de Fuutstraat. De opbrengst van de bierverkoop wordt gebruikt om deze investeringen mogelijk te maken.

Nieuwscategorieën