Toernooien

Open Toernooi
Jaarlijks organiseert TC Weert in week 25 een Open Toernooi. Het toernooi staat open voor inschrijvingen van alle leden van de KNLTB van 17 jaar en ouder in de 5-categorie en 30+ voor in de 6- en 7-categorie (daarmee ook speelsterkte 8 en 9). Er wordt gespeeld in de Herendubbel, Damesdubbel en Gemengddubbel.
Naast de wedstrijden worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld een feestavond/middag, diverse loterijen en uitzonderlijke hapjes en drankjes. Voor de winnaars in elke categorie worden leuke prijzen beschikbaar gesteld.
In 2021 kan het Open Toernooi niet doorgaan i.v.m. de coronamaatregelen. In de periode waarin het toernooi gespeeld wordt, zijn cluboverstijgende activiteiten voor volwassenen nog niet toegestaan.

Teamtoernooi
Eind augustus organiseert TC Weert een teamtoernooi. Dit toernooi is onder andere bedoeld als opwarmer voor de KNLTB Najaarscompetitie, maar staat uiteraard ook open voor spelers die geen competitie spelen.
Het is een unieke toernooiopzet waarbij je in teamverband speelt. Elk team bestaat uit minimaal 4 spelers. Er wordt gespeeld volgens een poulesysteem, waarbij tegen elke tegenstander 2 wedstrijden gespeeld worden. Hierdoor heb je de zekerheid dat je meerdere wedstrijden speelt. Na de poulewedstrijden wordt verder gespeeld in een afvalsysteem. Er wordt gestreden om leuke prijzen. 
Zie voor de komende editie de agenda.

Overige toernooien
In de regio worden op veel tennisclubs open toernooien georganiseerd. Kijk op www.toernooi.nl voor een overzicht van de toernooien en om in te schrijven.

 

 

laatst gewijzigd 7 juni 2021