Competities

KNLTB competitie
In het voorjaar, najaar en de winter kunnen teams van TC Weert deelnemen aan de competities die vallen onder de verantwoordelijkheid van de KNLTB. Het zijn competities op landelijk en districtsniveau op doordeweekse dagen en in het weekend. De Technische Commissie zorgt dat de leden zich tijdig kunnen inschrijven en is eindverantwoordelijk voor de indeling en aanmelding.
Aan het spelen van competitie zijn kosten verbonden: inschrijvingsgelden bij de bond, ballen, reiskosten, barverbruik en lunch of diner zijn voor eigen rekening van het team en dienen in onderling overleg geregeld te worden. Alleen voor de voorjaarscompetitie betaalt de club het inschrijvingsgeld.
Kijk voor meer informatie over competitie spelen op www.knltb.nl.

Cranendonckcompetitie
In de maanden oktober t/m maart vindt de Cranendonckcompetitie plaats. Dit is een buitencompetitie in de winter waaraan diverse clubs uit de regio Cranendonck deelnemen. De wedstrijden worden 1 keer per maand op zaterdag (overdag) gespeeld op de diverse tennisparken. De meeste parken beschikken over kunstgrasbanen.
Elk team speelt 5 wedstrijddagen in de poule en 1 finaledag als afsluiting. Per wedstrijddag worden er 4 partijen van 1 uur gespeeld: 2x2 dubbelpartijen met een pauze van 1 uur. Elk team wordt zoveel mogelijk op eigen sterkte ingedeeld en alle speelsterktes kunnen meedoen. Er kan aan de volgende categorieën worden deelgenomen: Damesdubbel, Herendubbel of Gemengddubbel.
Neem voor meer informatie over meedoen aan de Cranendonckcompetitie contact op met Germa Camp (lid van TC Weert en voor onze club contactpersoon voor deze competitie).

Kringcompetitie
De afgelopen jaren zijn er ook altijd competities georganiseerd op kringniveau. Zo wordt binnen de kring Weert elk jaar een damescompetitie op de woensdag of donderdag gehouden.

Oldtimers Competitie
De Oldtimers zijn die leden binnen TC Weert van 45 jaar en ouder die onder auspiciën van de Technische Commissie een team uitvaardigen bij de Oldtimers Competitie van de regio Weert. De Oldtimers Competitie is géén officiële KNLTB competitie en wordt georganiseerd door de verenigingen in de regio.
TC Weert stelt voor de Oldtimers Competitie op een aantal vastgestelde dagen in het seizoen een aantal banen ter beschikking.

 

laatst gewijzigd 30 maart 2021